Opera Mini 5

Opera mini 5, az extra.

Nehéz úgy egy böngészőről beszélni, hogy nem nagyon internetezek (legalábbis a telefonon) de amit az opera nyújt az új mobilos böngészőjével az valami félelmetes dolog. A cucc a telefonomra úgy került, hoyg szoftverfrissítés után alapból benne volt a firm-ben, gondolotam kipróbálom, megnézem mit tud a kicsike. A böngésző elindítása után egy gyorshívó menü várja a felhasználót, ahova kedvünk szeritn menthetjük kedvenc 9webhelyünket, és rájuk kattintva azonnal ottlehetünk. Alul egy funkciósort találhatunk, vissza ,előre, frissítés, ablakok, beállítások gombbal. Böngészés közben ez a sor átalakul kető gombbá, egy vissza és egy menünyitóévá. A címsor melett találhatunk google keresőt. A program beépített virtuális billentyűzettel rendelkezik, gépelni rajta igen könnyű.

A programba beépített copy/paste funkcó van , így könnyen másolhatunk akármit egy odlalról, és illeszthetjük be például facebook státusznak. A copy/paste menüt úgy érjük el, hogy hosszan nyomunk valahova. A beálításokban sokféle dolog van, beálíthatjuk a képek minőségét, ( ez adaforgalom szempontjából fontos) és egy csomó vizuális dolgot.

A programban “ablakok vannak” , így lehetővé teszi azt nekünk, hogy egyszerre több oldalt böngésszünk. a beállítások ikon, sokmindent rejt, Találhatunk könyvjelzőket, előzményeket, keresés funkciót is. Ha segítségre van szükségünk a Help menüben minden fontos információt megtalálunk.

Hozzászólás